30-jarige man aangehouden wegens mishandeling handhaver

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Haarlem - Op maandagavond werd een 30-jarige man uit Badhoevedorp aangehouden wegens mishandeling van een 22-jarige handhaver van de gemeente Haarlem. Het incident vond plaats op het Marsmanplein in Haarlem.

Omstreeks 20.25 uur hielden twee handhavers toezicht in Haarlem. Zij kregen een melding van jeugdoverlast op het Marsmanplein. Ter plaatse troffen zij een grote groep jeugd aan. Toen zij de groep wilden aanspreken kwam de verdachte vanuit een andere richting op hen af lopen. De man liep te schreeuwen en spuugde op de grond. Toen de handhaver met de man in gesprek wilde gaan, drong deze zich aan hem op en kwam hij al schreeuwend vlak voor hem staan.

Nadat de handhaver eerst was weggestapt, vervolgens de man had verzocht afstand te houden en hem enkele malen had weggeduwd, haalde de steeds weer terugkomende verdachte hard uit. Hij raakte de handhaver op een arm. Hierop werd de man aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De man bleef zich fysiek verzetten tegen zijn aanhouding en is na overmeestering geboeid afgevoerd naar het politiebureau.

Adverteren op Haarlem Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Haarlem Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Haarlem
22:02

17° C

Bewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief