Man aangehouden met pistool Schipholweg in Haarlem

Normal aanhouding

Politiemensen zagen dinsdagmiddag een man met een auto het rode verkeerslicht negeren op de Schipholweg. Nadat de man zijn voertuig tot stilstand had gebracht werd hij aangesproken door de politie. De politiemensen roken hierbij een wietlucht uit de auto komen.

Reden genoeg om de auto verder te doorzoeken. In de tas van de man werd een pistool aangetroffen. Verder werden een bivakmuts en vuurwerk aangetroffen. De man, een 35-jarige man uit  Haarlem, is aangehouden.

Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een gasdrukwapen, waar met een CO2 patroon balletjes kunnen worden verschoten. Het voorwerp is niet te onderscheiden van een echt vuurwapen. De verdachte heeft afstand gedaan van het wapen en het vuurwerk en beide voorwerpen worden vernietigd. De man is in vrijheid gesteld en kan post verwachten van het openbaar ministerie. 

Adverteren op Haarlem Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Haarlem Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Haarlem
22:16

17° C

Bewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief