Aanhoudingen na achtervolging in Haarlem

Normal politie

Op woensdagmorgen omstreeks 02.40 uur reed een politieauto over de Westelijke Randweg (N208) in Haarlem. Vanuit tegengestelde richting (gaande in de richting van de Leidsevaart) kwam hen een auto met hoge snelheid tegemoet. De politieagenten keerden en zetten de achtervolging in. Hierbij werd de auto geklokt op een snelheid van 123 km per uur, terwijl ter plaatse niet sneller dan 70 km per uur gereden mag worden.

Toen de bestuurder de Leidsevaart op draaide zette hij de verlichting van zijn auto uit. Ondank het zwaalicht en de sirene die de politieauto voerde, gaf de verdachte nog fors gas. Hierbij haalde hij een snelheid van 119 km per uur in de gebied waar slechts 50 km per uur gereden mag worden. Op de Oosterduinweg raakte de bestuurder in een slip, ging over de middenberm en kwam op de andere weghelft terecht. Vanaf hier vluchtte de auto weer weg.

Toen de auto even later vanaf de Munterslaan in de richting Helmlaan reed, kwam deze in een doodlopende straat terecht. De bestuurder stopte aanvankelijk, met achter zich een politieauto. De verdachte gaf echter gas en reed met piepende banden achteruit om kennelijk opzettelijk tegen de politieauto te botsten. Vervolgens ging hij vooruit door een groenstrook en een berm weer terug naar de rijbaan.

Even verderop reed de auto vanaf de Bilderdijklaan in de richting van de Oosterduinweg. Op de rotonde  probeerde een andere politieauto de weg te blokkeren. De verdachte reed zonder te remmen of snelheid te minderen tegen de politieauto aan.

Weer ging de verdachte er vandoor. Uiteindelijk kwam de achtervolging ten einde op het Bervoetsbos in Hoofddorp. Hier stopte de verdachte en gingen de inzittenden van de auto er lopend vandoor.

In de directe omgeving kon de 20-jarige bestuurder worden aangehouden. Ook een van de (in totaal twee of drie) passagiers werd aangetroffen.

Bij controle bleek de verdachte geen alcohol te hebben gebruikt. Wel testte hij bij een speekseltest positief op het gebruik van cocaïne. Van de verdachte werd bloed afgenomen. Dit bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. Bij de verdachte werden vier wikkels met vermoedelijk cocaïne aangetroffen.

Adverteren op Haarlem Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Haarlem Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Haarlem
19:02

17° C

Bewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief