Autokrakers aangehouden na achtervolging

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Krommenie - De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag om 01.15 uur de melding dat werd ingebroken in een bedrijfsauto op de Lisdoddelaan in Krommenie. De melder gaf ook een omschrijving van de vluchtauto. De aanrijdende politie zag een auto met die omschrijving rijden op de Rosariumlaan in de richting van de provinciale weg.

De achtervolging werd ingezet waarbij werd gezien dat de auto Heemskerk inreed. Stoptekens werden genegeerd. Ook een politie-auto die de weg trachtte te versperren werd bijna geramd. In Heemskerk stopte de auto plotseling waarna de bijrijder uitstapte en wegrende. Na een korte achtervolging te voet werd deze verdachte door een sneller rennende politieman aangehouden op de Gerrit van Assendelftstraat.

De auto reed na het uitstappen direct weer verder. Met meerdere politievoertuigen werd de auto tot stoppen gedwongen op de Tolstraat. De bestuurder is vervolgens ook aangehouden.

In de vluchtauto lagen onder meer twee bijlen. Ook werden glassplinters aangetroffen. Deze zijn mogelijk afkomstig van het voertuig waarin was ingebroken, daar bleek een raam ingeslagen.

De bestuurder, een 27-jarige man uit Krommenie, was onder invloed van alcohol. Er is een blaastest afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is, net als de 33-jarige bijrijder die in Uitgeest woonachtig is, ingesloten voor nader onderzoek voor de auto-inbraak.           

 

Dit artikel verscheen eerst op ZaansDagblad.nl

Adverteren op Haarlem Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Haarlem Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Haarlem
21:40

17° C

Bewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief