Bouwvakker twee keer slachtoffer van misdrijf in Haarlem

Normal 2019 04 23 politieauto mercedes pm008
Afbeelding: Politie

Een 59-jarige bouwvakker uit de Volhardingstraat was in de nacht van zaterdag op zondag twee keer slachtoffer van een misdrijf. Eerst werd hij even na 02.00 uur opgeschrikt door een luide knal. Topen hij buiten ging kijken bleek dat het voorruit van zijn bestelbus met behulp van zwaar vuurwerk was vernield.

Patrouillerende agenten konden in de onmiddellijke omgeving een 58-jarige man uit Haarlem aanhouden die wordt verdacht van het afsteken van het vuurwerk. Hij viel op omdat hij een bivakmuts ophad op zijn fiets. Het slachtoffer deed aangifte van de vernieling.

Terwijl de agenten de verdachte over hadden gebracht naar het politiebureau en daar de nodige administratie verrichtten waren mensen in de buurt nog wakker door de consternatie. Meerderen buren hoorden om 04.30 uur de schuifdeur van een bestelbus opengaan en zagen vervolgens een man de bestelbus binnengaan en gereedschap wegnemen. Door de ontploffing eerder die nacht kon de bestelbus niet meer op slot. De buren belden de politie en deze kon na onderzoek een 40-jarige Haarlemmer aanhouden. Ook hij is ingesloten in het politiebureau. Onderzocht wordt of beide mannen en misdrijven verband houden met elkaar.

Het slachtoffer moest wederom aangifte doen, deze keer van diefstal. Hij kreeg echter wel direct het gestolen gereedschap terug

 

Adverteren op Haarlem Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Haarlem Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Haarlem
20:13

17° C

Bewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief