Explosie bij woning in Haarlem: politie zoekt getuigen

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 16 januari 2024 vond er een explosie plaats bij een woning aan de Vincent Van Goghlaan in Haarlem. Dit gebeurde omstreeks 01:05 uur in de nacht. De politie is momenteel nog bezig met het onderzoek naar deze zaak.

Omschrijving van het incident

Het explosief is afgegaan bij het balkon aan de achterzijde van de woning. Kort na de explosie werd een man gezien, gekleed in een legerjas met capuchon. Het is mogelijk dat deze man gewond is geraakt aan zijn hand bij de explosie. Na het gooien van het explosief naar het balkon, vluchtte hij in de richting van het Reinaldahuis aan de Leonard Springerlaan.

Oproep tot getuigen

De politie roept personen die iets hebben gezien, beelden hebben van een deurbelcamera of dashcam, of andere informatie hebben over de explosie, op om zich te melden. Ook als iemand liever anoniem wil blijven, kan er contact worden opgenomen met Meld Misdaad Anoniem. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar anoniem informatie kan worden gegeven over criminaliteit. Elke informatie, hoe klein ook, kan van groot belang zijn in het onderzoek. Meld Misdaad Anoniem zorgt ervoor dat de informatie bij de politie en andere opsporingsinstanties terecht komt, zonder dat de melder bekend wordt.