HiFi Klubben organiseert LISTEN IN THE DARK

Normal hifi klubben
Afbeelding: HiFi Klubben

HiFi Klubben nodigt je op woensdag 13 november om 19:30 uit voor gratis concerten in het pikkedonker. Als je niets ziet, ga je vanzelf beter luisteren. Tijdens 13 intieme en gratis concerten kan iedereen ervaren hoe je in het donker naar muziek luistert.

Er zijn restaurants waar je in het donker kunt eten zodat je beter proeft. Of misschien ken je het wel: je loopt ’s avonds in het donker over straat en hoort haarscherp alle geluiden om je heen. Als één van onze zintuigen namelijk wegvalt, compenseren we dat door onze andere zintuigen extra intensief aan het werk te zetten.

En die intensiteit, die is belangrijk – vinden wij van HiFi Klubben. Daarom nodigen we je uit op 13 november in onze winkels voor een reeks intieme concerten in het stikdonker – met veelbelovende, plaatselijke talenten – onder de naam LISTEN IN THE DARK. Tijdens deze concerten staat het geluid centraal en focussen we ons 100% op de muziek.

‘We willen ons publiek een unieke ervaring geven, waarbij ze zich zonder afleiding volledig op de muziek kunnen richten. Je luistert gewoon beter en intenser als je niets ziet. Het houdt in dat we het licht in onze winkels uitdoen en iedereen een slaapmasker geven, zodat ze echt niets meer kunnen zien. We zorgen er ook voor dat alle mobiele telefoons uit staan, zodat je niet gestoord wordt’, zegt Sanne Ernst Christensen, die bij HiFi Klubben verantwoordelijk is voor LISTEN IN THE DARK.

Uniek voor artiesten

Dit is de tweede keer dat HiFi Klubben LISTEN IN THE DARK organiseert. De eerste keer was een groot succes – niet alleen voor de bezoekers, maar ook voor de artiesten. Soluna Kettel was één van hen. Ze trad vorig jaar op tijdens LISTEN IN THE DARK.

‘Het was geweldig om je volledig op de muziek te kunnen concentreren. En hoewel ik het publiek amper zag, voelde ik wel hun energie. Het was heel intiem en heel bijzonder – zoiets had ik nooit eerder meegemaakt’, aldus Soluna Kettel.

Luister zoals je vroeger luisterde

LISTEN IN THE DARK ligt in het verlengde van HiFi Klubben’s campagne LISTEN LIKE YOU NEVER GREW UP. Kinderen reageren heel spontaan op muziek – ze gebruiken hun fantasie, schreeuwen met de nummers mee en springen en dansen in het rond in de woonkamer. En HiFi Klubben vindt dat we diezelfde spontaniteit ook als volwassenen moeten kunnen laten zien.

‘Door mensen uit te nodigen voor een intiem concert in het donker, kunnen ze loslaten en helemaal opgaan in de muziek. Dat is natuurlijk iets anders dan zoals kinderen reageren en ongegeneerd hun gang gaan. Maar het zijn ervaringen waarbij we ons overgeven aan de muziek, aan het luisteren – waarin muziek de ruimte krijgt om ons in beweging te krijgen of te ontroeren’, vertelt Sanne Ernst Christensen.

Gratis inschrijven voor LISTEN IN THE DARK kan via: https://www.hifiklubben.nl/events/listeninthedark/
Tijd: 19:30 – 21:30

Dit artikel verscheen eerst op Almere-Actueel.nl

Adverteren op Haarlem Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Haarlem Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Haarlem
23:19

17° C

Bewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief