Inbrekers op heterdaad aangehouden in Haarlem

4 maanden geleden gepubliceerd

Op vrijdag 9 februari heeft de politie twee mannen op heterdaad aangehouden na een inbraak in een woning aan de Churchilllaan in Haarlem. De verdachten, een 25-jarige man uit Hoofddorp en een 25-jarige man uit Haarlem, zitten momenteel vast en hun rol wordt verder onderzocht.

Incident in detail

Rond 23.15 uur kreeg de politie een melding van een heterdaad woninginbraak. De bewoner zag de inbrekers in de woning. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen zij twee personen uit de woning klimmen. De 25-jarige man uit Hoofddorp werd direct aangehouden. De andere verdachte, een 25-jarige man uit Haarlem, werd na een korte achtervolging en door inzet van het stroomstootwapen aangehouden.

Waakzaamheid van burgers

De politie benadrukt dat bewoners vaak het beste weten wanneer iets niet pluis is in hun buurt. Bij verdachte situaties, zoals een vreemde die naar binnen gluurt bij huizen, is het belangrijk om direct 112 te bellen. Dit kan helpen om een inbraak te voorkomen of een inbreker op heterdaad aan te houden. Het bellen van 112 is niet alleen voor levensbedreigende situaties bedoeld, maar ook wanneer men getuige is van een misdrijf of het voorbereiden van inbraak of diefstal.

Preventie van inbraak

Inbrekers maken gebruik van gelegenheden die ze worden geboden. Het is daarom belangrijk om het hen zo moeilijk mogelijk te maken. Dit kan door het aanbrengen van goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en (garage)deuren, voldoende buitenverlichting en tijdklokschakelaars op alle verdiepingen van het huis. Ook kan een speciaal slot op een inbraakgevoelige schuifpui helpen. Binnenverlichting die op verschillende tijden aan en uit gaat, kan een afschrikkende werking hebben op potentiële inbrekers.