Van klimmen op het dak, naar een nachtje in de bak

Normal 19470431625 57374cab1a o

Haarlem - Een 17-jarige jongen uit Overveen vond het zondagochtend rond 03.30 uur nodig om op de Krocht in Haarlem op een geparkeerde politiebus te klimmen. Dit terwijl een vriend van hem het tafereel filmde.

Echter werd het tweetal, dat zich onbespied waande, ook gefilmd door een beveiligingscamera van de politie. Cameratoezicht zag live hoe de jongen op de bus klom en voor het filmpje 'stoer' zijn middelvingers op stak. Na het filmen liep het tweetal de Smedestraat in. Daar werd het tweetal al snel gespot door opgeroepen agenten.

In eerste instantie werd het filmen en staan op de politiebus in alle toonaarden ontkent. Tot de agenten van cameratoezicht het filmpje kregen, toen was er geen ontkennen meer aan. De jongen is aangehouden en in de politiebus meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft hij de nacht in een politiecel moeten doorbrengen.

Zijn filmende vriend, een 18-jarige jongen uit Overveen, mocht zijn weg vervolgen met een boete op zak.

Adverteren op Haarlem Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Haarlem Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Haarlem
20:22

17° C

Bewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief