Statiegeldactie levert 35.000 euro op voor onderzoek naar spierziekten

Normal chequefotostatiegeldactiedirkvandenbroekprinsesbeatrixspierfonds
Afbeelding: Prinses Beatrix Spierfonds

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft in de maanden september en oktober een statiegeldactie georganiseerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De actie heeft € 35.970,35 opgeleverd. Dit geld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Chantal Luijendijk, fondsenwerver Acties & Events bij het Prinses Beatrix Spierfonds, nam samen met Annemarie Verbunt de cheque in ontvangst bij het filiaal van Dirk van den Broek in Roosendaal. “We zijn ontzettend blij met de opbrengst van deze geweldige statiegeldactie. Al voor het zevende jaar op rij zet Dirk van den Broek en zijn klanten zich in voor mensen met een spierziekte. Geweldig! Dank aan alle mensen die hun statiegeldbonnetje hebben gedoneerd!” Supermarktmanager Henk Geluk: “Dirk staat midden in de samenleving. Niet alleen wij, maar ook al onze klanten, dragen dit goede doel dan ook een warm hart toe. Daar ben ik trots op.”

Gezicht

Het gezicht van deze landelijke statiegeldactie is de 4-jarige Romy. Zij heeft de zeldzame erfelijke spierziekte SMA. Bij SMA worden de spieren steeds zwakker tot mensen uiteindelijk verlamd raken. Hoe jonger iemand is als de eerste symptomen verschijnen, hoe ernstiger de ziekte is.

Priscilla, de moeder van Romy vertelt: “Romy was een stralende baby, maar ze lag veel stil en kon haar hoofdje niet optillen. Ze heeft met zes maanden nog even los gezeten. Toen wisten we nog van niets, ook al vond ik haar wel slapjes.” Een half jaar later, toen Romy 1 jaar oud was, kregen haar ouders te horen dat ze SMA heeft. “We zijn blij dat Dirk van den Broek aandacht geeft aan de strijd tegen spierziekten. En we zijn vereerd dat Romy dit jaar het gezicht is van deze landelijke actie! Zo draagt ze zelf ook bij aan de strijd tegen spierziekten.”

Over het Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich al meer dan 60 jaar in voor alle 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. Het is ons doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, ons middel is wetenschappelijk onderzoek. We financieren en stimuleren onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. We kunnen dit alles doen dankzij donaties en inzet van vrijwilligers.

Over het Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds is de aanjager van de strijd tegen spierziekten. Door samen te werken, en te financieren, stimuleren we het wetenschappelijk onderzoek naar genezing en behandeling voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. Het geld hiervoor brengen we bijeen met hulp van duizenden mensen. Mensen die van dichtbij weten wat de vernietigende impact van een spierziekte is, en vele, vele anderen die ieder op hun eigen manier kracht maken tegen spierziekten. Door te geven, te collecteren, te delen in actie te komen.

Dit artikel verscheen eerst op AmersfoortActueel.nl

Adverteren op Haarlem Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Haarlem Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Haarlem
23:22

17° C

Bewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief