Straatroof op Nieuwe Groenmarkt in Haarlem, drie aanhoudingen verricht

7 maanden geleden gepubliceerd

Een 14-jarige jongen uit Velsen is op zaterdagavond 18 november rond 18.50 uur beroofd op de Nieuwe Groenmarkt in Haarlem. Hij werd door een groep jongeren van zijn eigendommen beroofd onder bedreiging van een mes. De politie heeft in deze zaak drie aanhoudingen verricht en is op zoek naar getuigen.

Incident

De jongen uit Velsen werd door een groep van ongeveer 12 jongeren benaderd op de Nieuwe Groenmarkt. De groep omringde hem, waarbij alle leden bivakmutsen droegen, behalve de jongen die het slachtoffer aansprak. Deze eiste de eigendommen van het slachtoffer op en liet daarbij een mes zien. Verschillende leden van de groep namen spullen van het slachtoffer af, waarna ze in de richting van de Krocht/station Haarlem renden.

Aanhoudingen en signalement

Rond 19.15 uur werd een groep jongeren op station Haarlem gecontroleerd. Bij deze groep werden een mes, een bivakmuts en eigendommen van het slachtoffer gevonden. Een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en twee 17-jarige jongens uit IJmuiden en Velsen zijn aangehouden.

Het signalement van de jongen die het slachtoffer aansprak is als volgt: een man van ongeveer 1.60 meter lang, met donker krullend haar, een licht getinte huidskleur en donkere kleding.

Oproep getuigen

De politie doet onderzoek naar de straatroof en is op zoek naar getuigen die iets van het incident gezien hebben of met personen die op een andere manier van het incident afweten. Mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie.