Tiener slachtoffer van straatroof Witstraat in Haarlem; politie zoekt getuigen

Normal politie

Een 14-jarige jongen uit Haarlem werd woensdagavond het slachtoffer van een straatroof. Dit gebeurde in het trappenhuis van parkeergarage De Kamp aan de Witstraat.

Rond 18.30 uur bevond de jonge Haarlemmer zich in de parkeergarage toen hij in het trappenhuis ineens op vier jongens stuitte. Het slachtoffer hoopte dat hij het viertal zonder problemen kon passeren. Dit was echter niet het geval want hij werd vanuit het niets door een van de jongens tegen de muur geduwd en kreeg een vuistslag tegen zijn kaak. Deze jongen hield de tiener daarna tegen de muur gedrukt en de andere jongens voelden in de jaszakken van het slachtoffer. Een van hen haalde de zakken leeg van de Haarlemmer en hield deze bezittingen bij zich. De tiener zag dat een andere jongen een steekvoorwerp uit zijn zak haalde en hem hiermee bedreigde. Onder bedreiging hiervan, moest het slachtoffer ook zijn jas uitdoen en afgeven.

Nadat de jongens alles in handen hadden, renden zij door het trappenhuis naar beneden. Het slachtoffer fietste daarna naar huis alwaar de politie werd gealarmeerd. Een zoekslag in de omgeving leverde helaas niets op. De straatrovers, die gezicht bedekkende kleding droegen,  zijn allen tussen de 14 en 16 jaar oud,  tussen de 1,65 en 1,70 meter lang met een normaal postuur. 

Getuigen gezocht

De politie heeft deze straatroof in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

Adverteren op Haarlem Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Haarlem Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Haarlem
22:43

17° C

Bewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief